top of page
spinning_edited.jpg

Spinning

Wat is spinning?
Het Engelse werkwoord ‘to spin’ betekent heel snel ronddraaien; de sport spinning houdt dan ook in dat je benen heel wat omwentelingen maken op een speciale hometrainer-achtige fiets. Je fietst een programma, staand of zittend, op muziek. Bijzonder aan de spinning fiets:
De spinning fiets is een stationaire fiets, een soort hometrainer dus.
De spinning bike heeft een vrij zwaar vliegwiel; dat betekent dat de fiets doordraait zelfs als jij stopt met trappen. Dit noemt men een doortrapper
De fiets is volledig verstelbaar aan ieders postuur en lengte; je kunt je schoenen vastklikken op de pedalen of met riempjes je voeten vastzetten. De fiets heeft ook een speciaal stuur. Er zit een weerstandsknop op: je bepaalt zelf hoe zwaar je trapt.
 
Waarom is spinning zo’n goede workout?
Je fietst een vast programma op muziek, met allerlei afwisseling in activiteiten, snelheden en weerstanden: de heuvel op klimmen, een vlakke weg, sprinten, enzovoort. Daardoor belast je je spieren, je hart en longen op verschillende manieren en dat levert een goede conditietraining, krachttraining en weerstandstraining op. Net als van andere conditiesporten wordt je hart er sterker van, je krijgt meer longinhoud, het is goed voor de doorbloeding van je spieren, pezen en aanhechtingen – en je krijgt meer kracht in met name je onderlichaam.

Spinning is een prima workout voor iedereen, op elk niveau, en een goed alternatief voor de wielrenner, mountainbiker en hardloper in de koude en donkere wintermaanden. Het fietsen op muziek is opzwepend waardoor je je grenzen verlegt en echt merkbaar bouwt aan een betere conditie!

Spinning: About
bottom of page