top of page
pilates_edited.jpg

Pilates

Een Pilatesles  is een groepsles op de mat, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem, wervelkolom en je flankademhaling.
De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. De instructeur richt zich hierbij op de juiste lichaamshouding, een correcte uitvoering van de oefeningen en een goede focus. Bij Pilates heb je een goede concentratie nodig. Er wordt bij deze les geen of rustige achtergrondmuziek gebruikt.

Omdat je je tijdens een Pilatesles zo op je lichaam en een correcte uitvoering van de oefeningen concentreert, heb je geen tijd om aan andere zorgen of problemen te denken. Dat zorgt voor ontspanning in je hoofd en minder stress. Na een Pilatesles voel je je dus als herboren, sterk en vol energie!

Als je van een gestructureerde workout houdt, zonder cardio component, dan zou dit een heerlijke groepsles voor jou kunnen zijn.
Het beste effect om je  techniek, spierkracht en houding  te verbeteren, krijg je als je Pilates wekelijks beoefent. De eerste tien lessen moet je vooral wennen en leren. Na nog eens tien begin je het resultaat te zien en te voelen. Volg je dan nog eens tien lessen, dan wil je niet meer zonder.

Pilates: About
bottom of page