top of page
kids%20kickboxen%20_edited.jpg

Kids Kickboksen/Conditie

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Kickboksen is van de vechtsporten de populairste sport in Nederland. Recentelijk begint de publieke aandacht voor het kickboksen flink toe te nemen.
Kickboksen is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden alle spiergroepen aangesproken. Een aantal dingen die je leert bij het kickboksen zijn doorzettingsvermogen, discipline, verbeteren van je lichamelijke conditie en respect hebben voor elkaar. Het is goed voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed en beheersing.
Kickboksen voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar is erop gericht uw kind op een speelse manier te laten sporten. Tijdens deze les leren de kinderen de basis van het kickboksen op een manier die hen aanspreekt en leuk vinden. Plezier is een belangrijke factor en staat elke les centraal, maar ook hard trainen. Kids Kickboksen is de ideale manier voor uw kind om op een leuke wijze zijn/haar energie kwijt te kunnen.
Bij het kickboksen voor de tieners (11 t/m 15 jaar) wordt het niveau alweer wat hoger. Deze les is erop gericht tieners echt te leren kickboksen en ze een brede basis te geven voor toekomstige lessen. Ze leren trappen, stoten, aanvallen, verdedigen en bouwen een goede conditie op.

Kids Kickboksen/Conditie: About
bottom of page